Naturen i og omkring Søndervig

I og omkring Søndervig er, der en skøn natur. Første gang man ser det store Vesterhav, de høje klitter og de lange strande, er det svært ikke at blive imponeret.

Det er blandt andet det, som år efter år får vores gæster til at vende tilbage til netop Søndervig.

Strandende ved Søndervig er lange og hvide af sand og det er først helt ude ved vandkanten, at man finder en stribe af småsten. Blandt disse småsten kan man være heldig at finde rav og endda store klumper. Dog siger man, at man skal besøge Vesterhavet tidligt om morgene for at øge chancerne for at finde ravet.

Man skal ikke langt ud i havet, inden at man finder den fineste sandbund og hver sommer er, der også mange familier ude og bade, både når vejret er godt og mindre godt.

I vinterperioden ser man nogle gange vinterbadere, som er ude og nyde det kolde vand.

Søndervig udemærker sig ved at have Vesterhavet på den ene side og Ringkøbing Fjord og Stadil Fjord på den anden side.

Disse områder langs fjordene er meget besøgte at naturelskere og fuglekiggere, da vådområderne omkring fjordene tiltrækker alt fra svaner til rådyr.

Blandt andet kan vi anbefale naturelskere en vandretur på Øen Hindø, i Stadil Fjord.

I vinterperioden kan man se, den smukke natur udfolde sig på en helt anden måde. De hvide marker og klitter er et særdeles smukt syn.

Er man særlig heldig, så kan man nogle vintre opleve isskruninger på Ringkøbing og Stadil Fjord. Dette er et helt særligt syn også for de lokale i området.

Nogle år er disse isskruninger op til 2 meter høje.

Dog er det sjældent at naturen er så voldsom i Søndervig, i lange perioder hen over sommeren er vejret ofte utrolig varmt og skønt, hvilket også gør at mange kalder "Søndervig for Danmarks badeby nr. 1".