Områder omkring Søndervig

Nord for Søndervig

Nord for Søndervig finder du blandt andet Vedersø Klit. I dette område finder du ligesom ved Houvig og Lodbjerghede en lang række sommerhuse hos os.

Området er et sommerhusområde og der ligger sommerhuse i mange forskellige prisklasser og priserne er som oftest en smule lavere end inde i Søndervig, på trods af at man i dette område kan leje sommerhuse tæt på vand og i skøn vestjysk natur.

Husby

Få kilometre længere nordpå ligger Husby. Her finder man en købmand, Husby Kirke, samt Husby efterskole. Området omkring Husby er naturskønt og Husby ligger kun 10 km fra Ulfborg, som blandt andet har fitness center, en Brugs, Netto, ABC supermarked, flere tankstationer, en bager, blomsterhandler og meget mere.

Ligeledes er der kun ca. 30 km til henholdsvis Holstebro og Ringkøbing.
I området finder man flere små byer, såsom Staby, Vedersø og Tim. Flere af disse byer har efterskoler og små smukke kirker og naturområder. Områderne egner sig flere steder til naturvandringer, lystfiskeri osv. Lige udenfor Ulfborg finder man derudover den kendte Tvind Vindmølle (Tvindmøllen). Tvindmøllen har længe været verdens højeste vindmølle med en højde på over 50 meter. Tvindmøllen er udsmykket i rød og hvide farver og kan på lang afstand genkendes.
Turister er velkomne til at besøge Vindmøllen og under møllen findes et minimuseum, hvor man kan læse og se billeder fra dengang hvor lærer og elever opførte vindmøllen for mere ca. 30 år siden.

Syd for Søndervig

Syd for Søndervig finder man ferieområderne Klegod, Nørre Lyngvig og byen Hvide Sande. Vi tilbyder også udlejning af sommerhuse i disse områder. Vejen fra Søndervig og ned til Hvide Sande hedder Holmsland Klitvej og vejnavnet er meget beskrivende for området. På turen fra Søndervig til Hvide Sande vil du på højre side kunne se klitterne og venstre side vil du kunne se Ringkøbing Fjord. Vejen mellem Søndervig og Hvide Sande er primært præget af Sommerhuse og landejendomme, i hvert fald ved første øjekast. Området har dog langt mere at byde på, overalt er du omgivet af den skønne Vestjyske natur, Der er rig mulighed for at kører ind på en af de mange parkeringspladser og gå en tur op gennem klitterne eller ned til havet.
Området er bestemt ikke kedeligt, lige udenfor Hvide Sande er det f.eks. muligt at stå på Vandski via kabel. Her står man ikke på vandski efter en speedbåd, men derimod på en bane via wirer. Perfekt til folk, som ikke har stået på Vandski tidligere.

Windsurfing og Kitesurfing er også yderst populært i området og Ringkøbing Fjord er særdeles egnet for øvede såvel som begyndere.

Der findes også en surfing skole i området hvor begyndere og børn kan få undervisning, leje udstyr osv.

Put And Take er også populært i området og mange lystfiskere kommer også til området pga. dette. I Hvide Sande er det ligeledes muligt at fiske direkte ud i Vesterhavet og i sommerperioden kan man endda leje sig ind på en fiskekutter og få lov til at lystfiske ude på åbenhav.

Efter en dag på vandet, så trænger man til noget godt at spise og i Søndervig området findes der mange spisesteder i forskellige prisklasser.
I Hvide Sande finder man alt fra små hyggelige cafeer til Fiske restauranter.